072-392-3179

סוגי יין אדום

בבסיסם של הטעמים המגוונים והאיכויות נמצאים היינות האדומים. לאחר הליך ייצור בסיסי המופק מענבים מסוגים שונים, מוכנסים אל תוך חביות חומרים שונים המשפיעים על הטעם. הליך היצור מבוצע ביקבים הפזורים ברחבי הארץ ואנו ביקבי ברקן מבטיחים לעשות זאת עם חומרי הגלם האיכותיים ביותר. ישנם סוגי יין אדום רבים אשר מציעים חגיגה שלמה של טעמים.

הליך תסיסה שונה
סוגים שונים של יין אדום נבדלים בעיקר בחוזקו של היין ובכבדות שלו. יישנו את הסוג החצי יבש, אשר מתאים למי שמעוניין ביין קליל יותר ובדרך כלל נצרך על ידי שתיינים מתחילים. כל סוג מהווה בסיס לטעמים שונים המולבשים עליו. בשלב הבא כבר רבים עוברים לשתות יין מתבסס על אדום יבש, הנחשב לכבד יותר. את הליך התסיסה של היין האדום מבצעים בשיטה אחת הכוללת מספר שלבים. ההתחלה תהיה מיון הפרי וליקוט הסחורה הטובה יותר ואילו את הפחות טובה והלא בשלה הופכים לצימוקים. את הליך הפרדת הקליפה מהמיץ מבצעים במכונת ריסוק מיוחדת הממצה את המיץ מן הפרי. הליך התסיסה מבוצע במכלי נירוסטה בעלות דפנות כפולות, בטמפרטורה שצריכה להיות בין 12 ל37 בלבד.

מבחר עצום לבחירה
אם אתם חובבים של יין אדום בוודאי תשמחו לדעת כי קיים מגוון שלם של טעמים, המשתנה ומתפתח עם הזמן. יינות ברקן מציעים עבורכם שלל סדרות המתאימים לשתייה על מאכלים שונים ואירועים. השינוי הוא קבוע ומתעדכן מעת לעת, כאשר עם הזמן מגיעים לידי פיתוח של ארומה מיוחדת יותר. הטעמים החדשים יכולים להיות במהדורה מוגבלת אשר נועדה לנסות טעם שלא היה מוכר עד כה, כמו גם טעם קבוע אשר נועד להיות מושרש בתוכנו זמן רב. קברנה סוביניון הוא אחד מסוגי הענבים עליו מתבסס סוג יין אדום עשיר בטעמים.

כל אחד בפני עצמו
אצלנו ביינות ברקן כל סוג של יין מהווה סיפור הצלחה בפני עצמו. כל סדרה של יינות מתבססת על מכנה משותף אחד ותענה על הדרישות. הטעם המיוחד שבכל לגימה מרמז לנו אודות השורשים שממנו הוא מגיע. ישנן סדרות יין אשר מתארות את אזורי היין של ישראל כמו סדרת אסמבלאז', סדרת העילית אלטיטיוד אשר מצביעה על גובה הכרמים כגורם המשפיע על אופיו של היין וישנה הסדרה הקלאסית שמציגה תרבות ומסורת רבת שנים. הניסיון העשיר בגידול הענבים בכרמים מאפשר ליצור מגוון סוגים של יין אדום, אשר נבדל אחד מהשני בסגנון ובטעם.